keskiviikko 2. toukokuuta 2018

2.5.2018 Paluu Puolaan

Kello soi 6.00 ja hyvän Tsekkiläisen aamupalan jälkeen 7.20 starttasimme +14°C tihkusateeseen vähän tikkuisissa tunnelmissa (matkan pituudesta riippumatta yksi sellainen kuluu asiaan).  Puolaan saavuimme 7.45 eikä ollut tietoakaan rajasta tai tullista, vain liikenemerkki moottoritiellä.  Ajoimme pitkät pätkät meluaitojen välissä lähestytäessä Katowicheä. Jokaisella maalla on omat eriyispiirteensä jotka havaitsee jopa moottoritieltä ohi viilettäessään, joskus ero on hiuksen hieno.

Kyllä Puolan teillä rekkoja riittää. Puola on vähän sellainen läpiajomaa, kun ei tällä kertaa halua poiketa kauniisiin vanhoihin kaupunkeihin. Saavuimme Teresiniin yhden korvissa, kävin pankissa vaihtamassa Puolan rahaa. Olisi se niin helppoa toimia euroopassa vain euroilla...  Navissa oli hotellin katuosoite muttei se tunnistanut numeroa... Haeskelkmme aika tovin ja kyllähän Nisse kokeneena kulkurina hotellin viimein löysi.

Hotelli on tälläkertaa vanha kartano joka on kunnostettu viimesen päälle, niin ulkoa kuin sisältäkin. Pihalle oli helppo kuvitella 1800 -luvun ladyt paraphylleineen ja herrat kävelykeppeineen ja monokkeleineen promeneeraamassa puistossa levähtäen välillä ihailemaan solisevaa suihkulähdettä lammessa ja huolella hoidettuja istutuksia, taidokkaasti koristeleikattuine puineen.

Söimme kartanon ravintollassa ihanat porsaankyljykset joiden seurana mahtava kaali-pekoni-yrtti paistos.  Kyläkierroksen ja tankkauksen jälkeen sovimme aamupalan 7.00 koska huomenna on taas pitkä ajomatka Augustowiin, lähelle Liettuan rajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti