tiistai 1. toukokuuta 2018

1.5.2018 Vappu Tsekissä

Pitkien ja maittavien unien jälkeen vähän erilainen mutta hyvä aamupala. Esim. minulle oli ohuiden kinkunsiivujen päällä paistettuja häränsilmä munia, nam. 9.15 lähdimme ihanasta majatalosta ja emäntä tuli vielä autolle saattelemaan ja toivottamaan turvallista matkaa eteenpäin. Ulkona nousi lämpö nopeasti +20°C.

Matka ei ollut pitkä, joten tultiin pikkuteitä ohi mukavien pikkukylien ja viljavien peltojen. Jänis juoksi tuolla, juna puksutti siellä...  Tsekissäkin 1.5. on pyhäpäivä, kaupat on kiinni ja liikenne hiljaista. Perheitä on uimarannoilla ja polkupyöräretkillä. Ilma on mitä parhain näille nautiskelijoille. Emme nähneet missään sotkettuja puistoja, niinkuin Suomessa on tänään ollut.

Tulimme ennen puolta päivää Ostravaan. Mukavan ja nykyaikaisen näköinen suuri kaupunki. Kävimme hotellilla josta saamme huoneiston vasta tunnin kuluttua, joten jatkoimme ympäristöön tutustumista.  Huoneistomme on tälläkertaa iso,  mh+oh+kk+oma terassi, kylpyamme, pesukone. Taas saatiin pyykit puhtaiksi. Hotellilla sisäuima-allas ja kuntosali vapaasti käytössä, hyvä ravintola ja ap sisältyy alle 60,-€ hintaan. Siistiä, puhdasta ja ihana henkilökunta. Ruokaa tilatessamme tarjoilija oli pahoillaan kun ei ole engl. kielistä ruokalistaa. Hän istahti viereeni ja googlen avulla selvitimme toiveemme. Söimme erinomaiset annokset varsin kohtuulliseen hintaan.

Alkuillasta kävin kävelemässä ja uimassa ja ilta vierähti kuunnellen paikallisesta tv:stä mukavaa musiikkia. Huomiseksi varasimme Puolan puolelta kortteerin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti