perjantai 4. toukokuuta 2018

4.5.2018 Kesästä takaisin kevääseen

Ihana aamu klo 7.00 aurinko paistoi ja ulkona +11°C. Aamupala oli juuri niin hyvä kuin jo Puolassa osaa odottaa. Erittäin monipuolinen ja vähän yllättävä. Nytkin kaikkien herkkujen joukossa oli iso lettu taiteltuna neljään osaan ja väliin laitettu jotain (vanilijarahkaa?) lämpiminä... nam. Eilen illalla saimme tilattua isot kinkkuomeletit juomineen vaikka sellaisia ei ollut millään listalla... 12,50 € jonka sain maksaa aamulla lähtiessämme. Ei muuta kuin baaballe klo 8.15 nokka kohti Latviaa ja Jurmalaa. Jo 9.00 olimme Liettuan rajalla. Liettuassa on suuret tierakennukset menossa ja viljelykset jää moottoritien alle. A5/E67 pitkät pätkät on jo valmiina ja kunhan kokonaan valmistuu niin reitti on nopea ja hyvä. Helpottaa taatusti myös rekkaliikennettä, joka on vilkasta täällä. Suurkaupunki Kaunas ohitettiin klo 10.15 kun ulkona oli jo +17°C.

Puolassa ajellessa kun kylä loppui niin seuraava alkoi... Liettuassa ei näkynyt kylän kylää, väljää on... onkohan ihmiset menneet kaupunkeihin? Asumukset ja kylät ovat varsin vaatimattomia ja harmaan näköisiä, mutta pihat on hoidettuja, ei prameillen mutta siistejä. Ennen kahta alkoi kevyt vesisade ja kävimme tankkaamassa. Huoltikselta ulos ajaessamme joku vixu  tuli 70 km/h alueella takaata  ainakin 150 km/h. Liki piti taas että Nisse sai kurvattua alta pois.

Klo 14.00 saavuimme Latviaan ja aurinkokin löytyi taas +15°C. Kyllä Latvia vaan edelleenkin näyttää jotenkin raikkaammalta kuin Liettua. Muutenkin huomaa että tulemme kesästä takaisin kevääseen. Puiden lehdet on taas pienentyneet ja luonto muuttuu. Jurmalaan saavuimme ennen neljää ja menimme hotellille kirjautumaan sisään. Vanhahko, suurehko ja vähän ummehtunut hotelli, mutta ihan ok. Kävimme katsastamassa ympäristön ja kaupassa. Poikkesimme myös paikallisella caravan alueella jossa oli yksi suomalainen as.auto. Rupattelimme tovin ja katselimme ympärillemme. Paikka on ihan siisti, mutta odottelee vielä sesongin alkua. Palattuamme hotellille päätimme olla täällä kaksi yötä, varasimme Laulasmaalle paketin kahdeksi seuraavaksi vuorokaudeksi ja tiistaiksi 8.5. laivamatkan suomeen. Koska olemme Jurmalassa vielä toisen yön sovimme, että tutustumme rantaan ja paikkaan huomenna jalkapatikassa. Toivottavasti ilma suosii meitä edelleen. Pilvipoutaa +13°C luvassa. Ei tarvii shortseja, mukavat rusketuspohjat saatiinkin jo etelämpänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti