torstai 3. toukokuuta 2018

3.5.2018 Kartanosta Augustowin suuntaan

Herättyämme ja pakattuamme teimme vielä pienen kävelyretken puistossa. Klo 6.45 saimme taas vähän erilaisen, hyvän aamupalan.  Molemmille tuotiin oma runsas lautasellinen herkkuja. Kone jauhoi kahinpavut joista keitti ihanaa kahvia. Aurinko paisteessa +17°C pikkuteitä motarille suuntana Varsova, joka ohitettiin klo 7.30.

Matkalla rakennettiin kovasti uusia moottoriteitä joiden pitäisi olla valmiina 2019. Uusimpia pätkiä navikaan ei tietty tunnistanut ja huuteli kaiken maailman kääntymisiä, ei kuitenkaan kironnut. Haikaranpesiä rupesi taas näkymään, jopa keskellä motarin rakennustyömaa-aluetta. Bialystokissa oli kymmenen aikaan jo +24°C ja pääsimme motareista eroon. Ajelimme verkkaisia teitä ja aloimme epäillä, että tänään on jokin juhlapäivä Puolassa. Torilla oli iso koppalakkipäinen soittokunta soittamassa ja juhlapukuista kansaa kuuntelemassa. Monissa taloissa liputettiin ja koulun ikkunat oli koristeltu lipun värein puna-valkoisiksi.  Googlesta luin että on perustuslain päivä ja jokin kirkollinen juhlapäivä ja siis pyhäpäivä. Tämä selitti liikenteen pienehkön määrän.

Yhden aikoihin löysimme pienen järven rannalta idyllisen ja rauhallisen hotellin, jota kunnostetaan kovaa vauhtia kesäsesonkiin. Paikka on Via Baltican tuntumassa. Talon väestä yksi nuorehko mies puhui sujuvaa englantia ja halusi auttaa kaikessa, kun muu porukka ei hallinnut kieltä. Hän tuli auttamaan  meitä ravintolaan ruokatilauksen ymmärtämiseksi, samaten iltapalaa tilatessamme.

Iltapäivän otimme aurinkoa +27°C omalla terassilla ja nautimme viihtyisästä ympäristöstä. Isäntäkin ihmetteli  lämpötilaa joka ei ole tavallinen täällä tähän aikaan keväästä. Kaikki muut vieraat olivat Puolalaisia ja heillä oli mukanaan lapsia ja koiria. Tien toisella puolella heillä on caravan-alue, jossa oli muutama vaunu.

Paikka on taas kerran oikein mainio, myös hinta-laatusuhde, n. 45 €/vrk sisältäen aamupalan. Lounaamme oli juomineen ja jälkkäreineen n. 15 € kahdelta.

Rezydeneja Nad Wigvami, Gawrych Ruda. Puola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti